Forside
Superior Racing
Sagt om Superior Racing
Nyheder
Bilen
Klassen
Samarbejdspartnere
Galleri
Løbskalender F4 2017
Kontakt
Sitemap
Tilmelding nyhedsbrev
Links
Søgning:


Formel 1600

Siden sin start som Formel Ford 1600 tilbage i 1967 har klassen haft en helt speciel status i motorsporten – ikke alene i Danmark, men i hele verden. Det er den klasse der gennem tiderne har udviklet det største antal talenter. Heriblandt vores egen Jan Magnussen, Ayrton Senna og ikke mindst Michael Schumacher, som opnåede hele syv VM titler i Formel 1.
Klassen køres over alt i Europa samt mange andre steder i verden. For uden de nationale mesterskaber afvikles der en europæisk og nordisk serie samt et uofficielt VM.
Bilen ligner en rigtig formel 1 racer, dog uden front og hækvinge. En moderne og avanceret racerbil, der er konstrueret til at være nem at betjene, og samtidig giver kørerne et uvurderlig grundlag for en videre karriere. Efter Formel Ford fortsættes karrieren typisk i Formel Renault og Formel 3, hvorefter de største og ofte mest pengestærke talenter kommer videre til GP2 og nogle ganske få til Formel 1.
 
Formel Ford i Danmark

Formel Ford er den eneste klasse for specialbyggede racerbiler, som kører om et officielt Danmarksmesterskab udskrevet af Dansk Automobil Sports Union og Danmarks Idræts Forbund. Mesterskabet afvikles på Jyllands Ringen, Padborg Park og Ring Djursland over 7 - 8 løbs weekender, hvor serien vil indgå som fast supportklasse til DTC.
Klassen fungerer som en del af Dansk Automobil Sports Union og Team Danmarks talentudvikling. Kernen af denne talentudvikling er placeret i gokart, som er bilsportens ungdomsafdeling. Som succesfuld gokartkører er det næste naturlige trin på stigen imod en professionel karriere i udlandet, Formel Ford. Det er her kørerne modnes fra gokartkører til rigtig racerkører.
Senest er det stortalentet Kevin Magnussen, søn af Jan Magnus sen der kom direkte fra gokart og vandt mesterskabet i Formel Ford i 2008. Hans karriere er siden fortsat i den europæiske Formel Renault serie, hvor han er med helt fremme. Herudover er der også dem, som har deltaget i klassen i mange år, eller som har erfaring fra en lang række klasser i dansk bilsport.
 
Præmiepenge med opbakning fra Ford
Dansk Automobil Sports Union har udskrevet en Formel Ford Junior Cup for kørere under 23 år. Den samlede præmiepulje andrager kr. 150.000 kroner, som fordeles blandt de otte bedst placerede og til vinderen af Junior Cup’en er der kr. 80.000, som skal bruges på deltagelse ved det uofficielle VM, Formel Ford Festivalen på Brands Hatch.

 

Copytec Racing - RaceAction

Copytec Racing - RaceAction

   

SUPERIOR RACING   |   Tlf +45 8611 4011   |   info@superiorracing.dk
Design: bms-reklame, implementering: bms-software - administration